بعد از تصویب قانون در مجلس شورای اسلامی کشور ایران جهت تعیین مالیات برای خانههای خالی، تمامی سرپرستان خانوار در شهرها و روستاها که مالک و یا ساکن هستند، موظفند اطلاعات مسکن خود را (شامل مالکیت رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و مالکیت تعاونی روستایی) در سایتی به نام سماوا وارد کنند.
سماوا چیست
سامانه سماوا یا سامانه معتبر احراز هویت وزارت ارتباطات، توسط وزارت راه و شهرسازی برای تایید صحت اطلاعات مالکان، ساکنان و کاربران املاک راهاندازی شده است.
برای آشنایی با سامانه احراز هویت یوآیدی، کلیک کنید!
ورود به سامانه سماوا
سایت سامانه سماوا به نشانی amlak.mrud.ir در دسترس تمام کاربران ایرانی قرار دارد و برای ورود به آن، کافی است روی این لینک کلیک کنید.
مالکان و ساکنان تمامی ملکها باید به درگاه الکترونیکی این سامانه مراجعه کرده و کد سماوا را دریافت کنند. راهاندازی این سایت به منظور شناسایی املاک خالی در سطح کشور انجام شده است. بنابراین علاوه بر مالکان ملک، تمامی مستاجران نیز موظفند اطلاعات ملکی که در آن اقامت دارند و اطلاعات مالک آن ملک را در سایت سماوا ثبت و کد سماوا را دریافت کنند.
با توجه به این که دریافت این کد توسط مالکان و ساکنان اهمیت زیادی دارد، در ادامه به بررسی کد سماوا و نحوه دریافت کد سماوا از سایت مربوطه خواهیم پرداخت.
سامانه سماوا احراز هویت
سامانه معتبر احراز هویت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (سماوا) به منظور اجرای مصوبه “نظام هویت معتبر در فضای مجازی” ایجاد و پیادهسازی شده است که به نوعی درگاه واحد هویت معتبر در فضای مجازی محسوب میشود.
این سامانه وظیفه تطبیق کد ملی و شماره تلفن همراه افراد را دارد و از دیگر سامانههای احراز هویت آنلاین یا برخط کشور است. وزارت ارتباطات قصد دارد این سامانه را به عنوان محور احراز هویت در کشور معرفی کند و مقرر شده است که تمام راهکارهای هوشمندانه بر بستر آن ارائه شود.
سامانه سماوا در شهریور سال ۹۹ مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. سامانه سماوا احراز هویت برای بهبود امنیت فرایند احراز هویت، از امضای الکترونیکی استفاده میکند. همچنین این سامانه برای تایید هویت افراد از امکانات و اطلاعات سازمانهای مختلف بهره میبرد. سامانه معتبر احراز هویت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات هویتی کاربران را در صورت رضایت آنها، در اختیار نهادهای مربوطه قرار میدهد.
احراز هویت برای ثبت نام در سامانههای مختلف وبسایت عدلایران، مانند ثبت نام ثنا ضروری است.
مقاله پیشنهادی: عدل ایران چیست
در زمینه احراز هویت با سامانه سماوا، بسیاری از سازمانها و اورگانهای مربوطه با این سامانه همکاری و تبادل اطلاعات دارند. مثلا:
- سازمان ثبت احوال شناسه معتبر برای افراد حقیقی ایرانی را تامین میکند.
- سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی صدور شناسه معتبر برای خدمات ارتباطی را بر عهده دارد.
- وزارت کشور مسئول تامین شناسه معتبر برای افراد غیر ایرانی است.
- سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مسئولیت تامین شناسه معتبر برای افراد حقوقی را دارد.
- شرکت پست مسئول تامین شناسه معتبر برای نشانی پستی معرفی شده است.
- نیروی انتظامی مسئولیت تامین شناسه معتبر برای وسایل نقلیه را دارد.
- بانک مرکزی نیز مسئول تامین شناسه معتبر برای مالکیت حساب کارت را عهدهدار شده است.
سایر تامینکنندگان شناسه نیز امکان اتصال به سامانه سماوا را دارند.
سامانه سماوا در تاریخ ۲۵ اردیبهشت به صورت رسمی راهاندازی شد. امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات در این مراسم سامانه سماوا را یک خدمت دولتی برای احراز هویت شهروندان معرفی کرد و گفت: به کمک این سامانه، زمانی که بخش خصوصی و دولتی نیاز به احراز هویت کاربر داشته باشند، کاربر به صفحهای هدایت میشود، سپس احراز هویت و خدمات مورد نظر خود را دریافت میکند.
سامانه سماوا بیشتر به منظور حفاظت از دادههای بانکی کاربران راهاندازی شده است؛ اما شرکتهای خصوصی نیز میتوانند از این سامانه برای احراز هویت کاربران خود برای اموری مانند کارتابل اداری، ثبت وام کاربر و اتوماسیون اداری با شرکتهای دولتی استفاده نمایند.
احراز هویت با سامانه سماوا از طریق بررسی و مقایسه عکس کاربر با عکس موجود در ثبت احوال انجام میپذیرد.
در این فرایند یک شکاف امنیتی وجود دارد. به این گونه که در فرایند احراز هویت با این سامانه، زنده بودن کاربر بررسی نمیشود. یعنی مجرم میتواند عکس کاربر را فرستاده و خود را جای کاربر اصلی معرفی کند. امروزه همه شرکتهایی که راهکار احراز هویت دیجیتال را ارائه میدهند، در مورد ارتقای تشخیص زنده بودن چهره کاربر بسیار سختگیر و حساس هستند.
شرکت یوآیدی، برای افزایش نرخ تبدیل کاربر و سرعت بخشیدن به احراز هویت، وب سرویس احراز هویت خود را با تشخیص زنده بودن خودکار و بدون نیاز به تعامل کاربر انجام میدهد. برای اطلاعات بیشتر روی لینک کلیک کنید.
کد سماوا
همان طور که پیشتر نیز اشاره کردیم، برای ثبت اطلاعات ملکی، هم مالکان ملک و هم ساکنان و مستاجران آن میتوانند به آدرس amlak.mrud.ir مراجعه کنند و اطلاعات ملک خود را در آن ثبت و سپس کد سماوا را دریافت کنند.
کد سماوا، یک شناسه است که از طریق پیامک به شماره همراه کاربر ارسال میشود. برای دریافت کد ساماوا باید مالکان یک ملک و ساکنان آن به سامانه معتبر احراز هویت وزارت ارتباطات مراجعه و اطلاعات ملک را ثبت کنند.
چرا داشتن کد سماوا ضروری است و اهمیت دارد؟
دولت به منظور شناسایی املاک خالی در سراسر کشور، سامانهای را طراحی کرد که تمامی مالکان و مستاجران باید اطلاعات ملک خود را در آن ثبت و کد سماوا دریافت کنند. در صورتی که مالکان و مستاجران، این کد را نداشته باشند، مشمول جریمه مالی برای مالکان و قطع یارانه برای مستاجران خواهند بود.
مالکان و مستاجران با توجه به مدت زمانی که وزارت راه و شهرسازی معین کرده، باید محل اقامت و املاک خود را در سامانه سماوا ثبت کنند. در غیر این صورت و بر اساس قانون تصویب شده توسط وزارت راه و شهرسازی، اگر یک ملک بیش از ۱۲۰ روز در سال خالی باشد، مشمول مالیات خواهد شد.
ثبت نام سامانه سماوا
با این که سماوا چیست و چرا دریافت کد سماوا اهمیت زیادی دارد، به صورت کامل آشنا شدید. حال اگر به دنبال ثبتنام در سامانه سماوا هستید، کافی است مراحل زیر را پشت سر بگذارید تا بعد از ثبت نام در این سامانه و احراز هویت شدن، کد سماوا دریافت نمایید:
۱- آدرس amlak.mrud.ir را در مرورگر اینترنت خود جستوجو کنید.
۲- وارد سامانه معتبر احراز هویت وزارت ارتباطات شوید و در تبهای مشخص شده، “ورود افراد حقیقی از طریق دولت من” را انتخاب کنید.
۳- اگر اولین بار است که به سامانه سماوا مراجعه میکنید، به صورت خودکار به صفحه احراز هویت انتقال داده میشوید. سپس از شما کد ملی، تاریخ تولد و کد پستی مالک شماره همراه دریافت میشود.
۴- در این مرحله، رمز عبور برای ورود به سامانه سماوا به شما نمایش داده خواهد شد. بعد از دریافت رمز عبور، آن را تغییر دهید و شخصیسازی کنید.
۵- بعد از وارد کردن رمز عبور و تکمیل اطلاعات املاک در سامانه سماوا، کد سماوا به شماره همراه شما ارسال میشود که نشان میدهد اطلاعات شما در سامانه سماوا ثبت شده است.
سوالات متداول
سماوا سر واژه سامانه معتبر احراز هویت وزارت ارتباطات است که برای ثبت املاک به منظور شناسایی واحدهای خالی سراسر کشور راهاندازی شده است.
کد سماوا، شناسهای است که از طریق پیامک به شماره همراه کاربر ارسال میشود. برای دریافت کد سماوا باید مالکان یک ملک و ساکنان آن به سامانه معتبر احراز هویت وزارت ارتباطات مراجعه و اطلاعات ملک را ثبت کنند.
آدرس سایت سامانه سماوا، amlak.mrud.ir است که مراحل ثبتنام در آن و دریافت کد سماوا را در بخشهای بالا به صورت کامل و مرحله به مرحله آموزش دادیم.
کد سماوا از طریق سامانه پیامکی سایت سماوا ارسال میشود. تمامی کدها و اطلاعیههای ارسال شده از منابع دیگر، ارزش حقوقی و قانونی ندارند.
تنها اقدام برای دریافت کد سماوا، ثبت نام و احراز هویت در سایت سماوا است و اقدام دیگری نیاز نیست.
یکی از اطلاعات لازم برای ورود به سامانه املاک و اسکان وارد کردن شماره تلفن همراه است. شماره تلفن همراه وارد شده باید به نام خودتان باشد. بقیه مدارک مورد نیاز نیز عبارتند از: اطلاعات هویتی (کد ملی، شماره شناسنامه و …) و کدپستی.
6 دیدگاه دربارهٔ «سماوا چیست؟ آموزش ثبت نام و ورود به سامانه سماوا»
برای ورود به سامانه سماوا باید وارد چه سایتی بشیم؟
حسین عزیز برای ورود به سماوا وارد لینک زیر بشید:
amlak.mrud.ir
من خودم مالکم اما برادرم ساکن هست. اونم باید کد سماوا بگیره؟
بله ایشون هم باید کد سماوا بگیرن.
سلام. من تو ثبت نام سایت سماوا رو انجام دادم، ملک هم ثبت کردم. کد بهم داد. همین کده سماواست؟
سلام آرش عزیز. بله همون کد سماوا هست.