اضافه کاری، یعنی کار کردن بیش از ساعتهای مجاز تعیین شده، در قانون کار برای هیچ کارگری الزامی نیست و کار کردن اضافه بعد از ساعت کاری، توافقی است که بین کارگر و کارفرما انجام میشود. محاسبه اضافه کاری کارگر دارای فرمولی است که در ادامه مطلب به بیان آن میپردازیم.
فرمول محاسبه اضافه کاری
اگر کارگری بعد از ساعت کاری و با توافق کارفرما در کارگاه کار کند، حقوق وی بعد از ساعت کاری طبق فرمول زیر محاسبه میشود.
اضافهکاری = ساعاﺕ اضافهکاری * ۱۴۰ % * ۲۲۰ ساعت / حقوﻕ پایه
یا به بیان سادهتر:
حقوق پایه + مزایای مستمر ماهانه تقسیم بر (۲۲۰×۱۴۰ درصد)
کار کردن کارگر بیش از ۴۴ ساعت در هفته غیر از نوبت کار او و ۱۷۶ ساعت در ۴ هفته کاری، اضافه کاری محسوب میشود.
قوانین اضافه کار
مهمترین قوانین در مورد اضافه کار در قانون کار ایران عبارتند از:
- ارجاع کار اضافه به کارگرانی که کارشان به صورت شبانه است یا در مشاغل سخت و زیانآور و زیر زمینی مشغولند، ممنوع است.
- اضافه کار بیش از ۴ ساعت در روز برای کارگر ممنوع است، مگر در مواردی که کارگر موافقت کرده باشد و علاوه بر مزد هر ساعت کاری عادی، ۴۰ درصد اضافهتر دریافت کند.
در پایان، یادآور میشویم که فرایند احراز هویت سامانه روابط کار مدتی است که با همکاری وبسایت یوآیدی به صورت غیرحضوری انجام می شود. کاربران با انجام فرایند ثبت نام و احراز هویت سامانه روابط کار با یوآیدی و با استفاده از گوشی هوشمند، می توانند از خدمات حوزه روابط کار از جمله ثبت شکایت در سامانه روابط کار به صورت غیرحضوری و شبانه روزی استفاده نمایند. یوآیدی اولین سرویس احراز هویت دیجیتال در کشور است که فرایند احراز هویت کاربران را با الگوریتم های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نظیر تشخیص چهره و تشخیص زنده بودن چهره کاربر انجام می دهد. فرایند احراز هویت غیرحضوری با یوآیدی به صورت آنی و با دقت بالای ۹۸ درصد انجام می پذیرد. برای دریافت مشاوره رایگان جهت احراز هویت کاربران خود با کارشناسان ما تماس بگیرید.